>Plánujete rekonstrukci nemovitosti? Vyhněte se těmto častým chybám
01. 07. 2023

>Plánujete rekonstrukci nemovitosti? Vyhněte se těmto častým chybám

DOCTYPE html>

Plánujete rekonstrukci nemovitosti? Vyhněte se těmto častým chybám

Plánujete rekonstrukci nemovitosti? Vyhněte se těmto častým chybám

Připravujete se na rekonstrukci nemovitosti a toužíte po tom, aby vše proběhlo hladce a bez zbytečných komplikací? Ať už plánujete kompletní přestavbu nebo jen malou renovaci, může vás čekat nespočet úskalí. V tomto článku se zaměříme na nejčastější chyby, kterých se lidé při rekonstrukci dopouštějí.

Nedostatečné plánování a příprava

První a často velmi podceňovaný krok v jakékoli rekonstrukci je plánování. Je důležité mít jasnou představu o tom, co chcete dosáhnout, jaký bude konečný výsledek a kolik peněz jste ochotni do projektu investovat.

Je dobré mít detailní plán, včetně časového harmonogramu a nákladů. Připravte se na překvapení - často se objeví nečekané problémy, které mohou způsobit zpoždění a zvýšení nákladů. Je proto žádoucí mít pro tyto případy připravenou finanční rezervu.

Snažte se také vyhnout impulzivním rozhodnutím a nepromyšleným změnám uprostřed rekonstrukce. Tyto změny často vedou k prodloužení prací a zvýšení nákladů.

Špatný výběr dodavatelů či řemeslníků

Kvalita práce provedené při rekonstrukci je výrazně ovlivněna tím, koho si najmete. Je důležité pečlivě vybírat dodavatele a řemeslníky.

Doporučuji provést důkladný průzkum, požádat o doporučení od přátel, rodiny nebo sousedů. Nebojte se požádat o reference a ukázky předchozí práce. S výběrem vhodného dodavatele vám mohou pomoci i portály, na kterých si zadáte poptávku a následně vám samotné firmy dodají cenovou nabídku. Mějte ale na paměti, že nejlevnější nabídka nemusí být vždy nejlepší.

V neposlední řadě vytvořte s budoucím dodavatelem smlouvu, která jasně specifikuje rozsah práce, časový rámec a cenu. Toto dodává oběma stranám jistotu.

Nedodržování stavebních předpisů a norem

V České republice existuje řada stavebních předpisů a norem, které je nutné dodržovat. Z těchto předpisů a norem plynou povinnosti ať už firem provádějících rekonstrukci, nebo samotných majitelů nemovitosti.

Porušení těchto předpisů může vést k vážným problémům včetně finančních sankcí nebo dokonce nutnosti uvést nelegálně provedenou rekonstrukci do původního stavu

Využijte služeb odborníka, který má s těmito předpisy zkušenosti. Je to investice, která se vám může vrátit v podobě úspory času, peněz i starostí.

Přehlížení energetické náročnosti

V dnešní době je důležité myslet při rekonstrukci i na energetickou efektivitu. Modernizace systémů vytápění, izolace nebo výměna oken mohou přinést významné úspory nákladů v dlouhodobém horizontu.

Při rekonstrukci nemovitosti se zaměřte na zlepšení energetické náročnosti. To vede nejen ke zvýšení hodnoty nemovitosti, ale také k ochraně životního prostředí. Investice do energetické náročnosti se vám vrátí i v podobě nižších nákladů na vytápění a chlazení. Je to krok, který stojí za to zvážit.

Pokud se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Aktuální otázky můžeme společně řešit.

V tom případě vás zvu na dobrou kávu, u které se pobavíme o vašich představách. Napište mi SMS zprávu nebo zavolejte na +420 603 547 906 a těším se na setkání. Nabízím něco navíc -  špičkové služby i osobní přístup.

ksicht  

Jan Hrstka

Realitní makléř pro Ústí nad Labem a okolí

Tel.: +420 603 547 906

IČO: 725 95 990

Vznik živnostenského oprávnění: 13.09.2000

Vznik vázané živnosti realitní zprostředkování: 04.03.2020

Živnost přidělil ŽO Magistrátu města Ústí nad Labem

Jan Hrstka
Autor: Jan Hrstka

23 let zkušeností v oboru a ty nejmodernější techniky v prodeji nemovitostí.
Jsem zkrátka ta správná volba.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení