Jak získat klid při pronajímání bez hnutí prstu.
26. 02. 2019

Jak získat klid při pronajímání bez hnutí prstu.

 

Předání vlastní věci druhému k používání přináší každému vlastníku jistou nervozitu a stres jak se bude nájemce k zapůjčenému chovat. Málo kdo si váží cizího tak jako vlastního. A co teprve otázka jaký má společenský kredit, pracuje nebo se jen válí a co když třeba fetuje – to je neštěstí na světě. Mohu potvrdit – náš dům si užil tři měsíce nepředstavitelného pekla s  nájemcem narkomanem.

Výběr vhodného kandidáta je věcí složitou a nepostradatelná je znalost legislativy v této oblasti, abychom v návalu horlivosti nešlápli do … autu nebo hledáčku ombudsmana – veřejného ochránce práv.

Antidiskriminační zákon se týká jak makléřů, tak i vlastníků, tedy pronajímatelů. Samozřejmě, že ti první mají o fungování zákona a možnostech získávání informací o žadatelích o pronájem dokonalé povědomí potřebné k tomu, aby nenastal nezákonný přešlap.

Nabídka ke klidu pronajímatele je jednoduchá – nabízím balíček naprosto výjimečných služeb zcela zdarma odměnou za výhradní zastupování při vyhledání vhodného zájemce o váš pronájem.

Kdo by si nechal ujít prezentaci pronajímané nemovitosti za použití těch nejmodernějších realitních prostředků.

To je dokonalý popis pronajímaného se zřetelem na všechny údaje, které by pro zájemce mohly být potřebné a užitečné. Provedu přiměřený home staging před profesionálním nafocením, natočením video prohlídky a virtuální záběrů místností. To vše pak zajistí ucelenou představu o předmětu pronájmu bez zbytečného ztrácení času nadbytečnou prohlídkou, kdy zájemce zjistí, že takové bydlení ani nechtěl.

Další věcí, která bývá většinou nad rámcem možností pronajímatele je získání relevantních informací a referencí o žadateli. Získání informací v zákonném souladu například vyplněním speciálního formuláře, ověřením finančních a společenských kompetencí žadatele a osob ve společném pronájmu. To jsou údaje naprosto nezbytné a pro výběr adepta zásadní..

Až poté, kdy známe odpovědi na naše otázky, přicházejí do úvahy prohlídky se zájemci, kteří splňují naše kritéria spolehlivosti. Osobní setkávání s žadateli, kteří již mají dokonalý přehled o pronajímaném už jen dokresluje naše rozhodnutí o doporučeném pořadí.

Konečný výběr vždy závisí na rozhodnutí majitele – já stanovím pouze svůj subjektivní názor získaný objektivními informacemi. Pak společně dohodneme podmínky nájemní smlouvy a seznam do předávacího protokolu.

A už jen připravit potřebné dokumenty. Zorganizovat podpisy nájemní smlouvy a uskutečnit předání nemovitosti do užívání. Neopomenu zabezpečení včasného přihlášení nového nájemce k odběru médií.

Není to služba jako z pohádky? A je tu i možnost využití dalších mých služeb na dobu průběhu pronájmu – jako jsou například pravidelné kontroly užívání pronajatého objektu, sledování úhrad, sledování odběru teplé a studené vody a další úkoly jakými mohou být i ukončení pronájmu, převzetí pronajatého a vyřízení odhlášek energií, a poté další super zveřejnění. To je pro ty, kteří se rádi nechají rozmazlovat.

Vše popsané jenom za výhradní zastupování v řešení pronájmu. Klasická provize – ve výši jedné platby nájemného – je hrazena nájemcem. Není to fajn mít vystaráno i do budoucna a svěřit se do rukou odborníka zcela zdarma???

 

Jan Hrstka
Autor: Jan Hrstka

23 let zkušeností v oboru a ty nejmodernější techniky v prodeji nemovitostí.
Jsem zkrátka ta správná volba.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení